Projektit

Mitä olemme tehneet:

  • Jaakko Tepon 60-vuotiskiertue Huumorin ytimessä (2013, konserttisalit)
  • Jaakko Tepon Suuri Elämäkertakirja (2016)
  • Huumorin ytimessä- iltamat (2016/edelleen, työväen- ja nuorisoseurantalot)
  • Jaakko Teppo goes to Mallorca -kansanmusikaali (2011/2012, konserttisalit)
  • Myyneet keikkoja yhtyeille ja artisteille
  • Järjestäneet juhlia yrityksille ja organsaatioille
  • Tuottaneet yhtyeiden ja artistien uria (Kaukolasipartio, Ilja Teppo j.n.e.)
  • Vastannut artistien kuten Jaakko Teppo ja Kaukolasipartio fanituotemyynnistä. (tekstiilejä, kirjoja)

Mitä teemme nyt:

  • Myödään keikkoja artisteille ja järjestetään yrityksille/organisaatioille juhlia
  • Mietimme kuumeisesti ideoita uusiin projekteihin

Lehdistötiedote 1.4.2016


Jaakko Teposta elämäkertakirja – kirjoittajana Antti Heikkinen

Kansantaiteilija Jaakko Teposta kirjoitetaan elämäkertakirja. Palkittu nilsiäläiskirjalija Antti Heikkinen on ottanut tehtäväkseen selvittää, millainen mies on kupletööri Jaakko Teppo.

Legendaarinen tarinaniskijä ja kuplettilaulaja Jaakko Teppo oli suosionsa huipulla 80-luvulla. Tuolloin hän julkaisi suurimmmat hittinsä, kuten Pamelan sekä Hilman ja Onnin, myyden uransa aikana yhteensä yli 600.000 albumia. Suursuosio näkyi myös keikkarintamalla ja parhaimmillaan Jaakko teki yli 300 keikkaa vuodessa.

Jaakko Teppo jäi sairauseläkkeelle vuonna 1994. Vaikka hän on ollut pois esiintymislavoilta jo pitkään, ovat Ruikonperän tarinat pysyneet vahvasti ihmisten mielissä. Kestosuosiosta kertoo Jaakon lauluista ja tarinoista kootut konserttisalikiertueet Onnen Kerjäläiset, Jaakko Teppo goes to Mallorca sekä 60-vuotiskiertue Huumorin ytimessä, jotka keräsivät yhteensä liki 100.000 katsojaa.

Antti Heikkinen on puolestaan noussut kovaa vauhtia suomalaisten kirjailijoiden eturiviin. Vuonna 2014 hän kirjoitti jättimenestykseksi nousseen Juice Leskisen elämäkerran Risainen elämä. Samana vuonna hänelle myönnettiin myös Savonia- ja Kalevi Jäntti-palkinnot esikoisromaanistaan Pihkatappi. Viime vuonna Heikkinen kirjoitti kirjailija Heikki Turusen elämäkerran Turjailija.

Antti Heikkinen pitää kirjan kirjoittamista kunniatehtävänään. Hän ylistää kirjansa kohdetta seuraavasti.
– Jaakko Teppo on mielestäni ilman muuta humoristi, mutta ei missään tapauksessa yksinomaan sitä. Jaskan tekstit ovat osaltaan hyvinkin kantaaottavia, herkkiä ja kauniitakin. Sama pätee Jaskan tarinoihin, kuoliaaksinaurattajan keikkataltiointeja kuunnellessaan moni on huomannut nauravansa oloaan helpommaksi jopa kyynelten läpi.

Myös Jaakko Tepolle Heikkinen on mieluisa elämäkerran tekijä.
– Kemiat pelaa. Me molemmat ymmärrämme tavallisen ihmisen elämää. Uskon, että Antti löytää uusia juttuja meikäläisen elämästä.

Kuplettimestarin lisäksi Heikkinen aikoo haastatella kirjaa varten myös Jaakon lähipiiriä; perhettä, ystäviä, kollegoita sekä Jaakkoa fanittavia julkisuuden henkilöitä.

Jaakko Tepon elämäkerta julkaistaan lokakuussa 2016. Kirjan kustantajana toimii Teppojen perheyritys Fun Pandemia Oy.