Trio Pohjalta

trio-pohj_web
 
Trio Pohjalta on kolmen pitkänlinjan joensuulaismuusikon vahingonlaukaus, bändin joka ei pitänyt koskaan syntyä, eikä sitä edes suunniteltu tai yritetty tehdä, se vaan syntyi erinäisten sattumien sekä hauskojen vahinkojen kautta ja tässä sitä nyt sitten ollaan, emmekä vieläkään oikein tiedä, että miksi? Mutta kukapa junan pysäyttäisi, ei ainakaan Trio Pohjalta, kun se on kerran saatu käyntiin.

Trion ohjelmisto koostuu vanhoista Suomi-iskelmämusiikin helmistä sekä harvinaisuuksista, varhaisimmat kappaleet ovat jo n. 100 vuotta vanhoja. Trio on kunnioittanut pitkälle kappaleiden alkuperäisiä versiota sekä tekijöitä, mutta lisännyt siihen oman mausteensa / näkemyksensä tuoden näin kappaleet sovitusmuodossa tähän päivään, ehkä ne kappaleet kuulostaisi juuri tältä, jos ne olisi sävelletty meidän aikana.

Ohjelmistosta löytyy: Arvi Tikkalaa, Hiski Salomaata, Eugen Malmstenia, Leo Jokelaa, Simo Salmista, M.A.Nummista, Veikko Lavia, Helismaata, Eemeliä, Juha “watt” Vainiota, Remun suomi tuotantoa jne jne… lista on pitkä ja loputon.

Trio nauttii suuresti näiden kappaleiden esittämisestä ja se näkyy ja välittyy myös yleisölle hyvän tuulisilla keikoilla, sekä vuorovaikutuksena bändi ja yleisön kesken. Trion keikoilta et lähde yleensä nauramatta, laulamatta tai itkemättä pois. Trio haluaa myös näin omalta osaltansa kunnioittaa vanhojamestareita, sekä heidän hienoja tuotoksiaan, etteivät ne jäisi unholaan vaan löytäisivät uusia kuulijoita sekä sukupolvia vanhojen fanien lisäksi.

Tältä pohjalta! – mutta aina pinnalla!